Άρθρο της Shakila Ιωάννας Μπράτη

Η Τέχνη είναι ένας μοναδικός τρόπος να εμβαθύνουμε, πριν ο νους στήσει την άμυνα του «ξέρω». Μέσα από την Τέχνη μπορούμε να συναντήσουμε την εσωτερική Αλήθεια, πριν τα οχυρά της προσωπικότητας, με τις πεποιθήσεις της, μπλοκάρουν την επαφή. Είναι αυτό το σημείο όπου το άτομο μπορεί να μυρίζει την ευωδιά από το άνθισμά του, εκεί όπου επιτρέπει να είναι και να υπάρχει, εκεί όπου μπορεί να ονειρευτεί, χωρίς ενοχή και ντροπή.

Εξάλλου, ο κόσμος είναι όπως τον ονειρευόμαστε, όπως και το πώς ονειρευόμαστε εμάς μέσα στον κόσμο. Ότι ψάχνουμε, θα το βρούμε. Ότι πιστεύουμε, θα το δημιουργήσουμε και είναι σίγουρο πως ότι πιστεύουμε και αναζητούμε, θα το γειώσουμε.

Πώς όμως η ζωή, ενώ πιστεύουμε και θέλουμε το καλύτερο, μας φέρνει αρνητικές καταστάσεις;

Το θέμα ξεκινά από την εσωτερική αρνητική πεποίθηση για τον εαυτό μας. Ονειρευόμαστε, αλλά ταυτόχρονα σαμποτάρουμε το όνειρο που δημιουργούμε. Έτσι, καταλήγουμε να γειώνουμε καταστάσεις όχι και τόσο αρμονικές. Το σημαντικό είναι να μην κινούμαστε από το τραύμα, καθώς το τραύμα θα επιλέξει να γειώσει τραύμα ξανά, θα αντικατοπτρίσει τον πόνο του στα εξωτερικά γεγονότα. Ενώ αν ανέβουμε πιο ψηλά, έστω και για λίγα λεπτά, ειλικρινά θα υπάρξει διαφορά στο εσωτερικό μας πεδίο.

Δημιουργήστε από το πιο υψηλό σημείο σας, από εκεί όπου νιώθετε ότι πιο καθαρό έχετε. Εκεί, διαμέσου της Τέχνης, μιμηθείτε την Ψυχή. Ώσπου να φτάσετε να μπορείτε να είστε σε σύνδεση μαζί της, μιμηθείτε – δεν είναι ντροπή! Ντροπή είναι να την ξεχνάτε. Και ξέρετε κάτι; Αυτή η αυθόρμητη εμπιστοσύνη που προκύπτει καθώς τα χρώματα, τα υφάσματα και όλα τα υλικά χειροτεχνίας ακουμπούν τα χέρια σας, θα τη βοηθήσουν να γειωθεί, γιατί τότε δεν είστε ο ενήλικας, αλλά ξυπνάτε αυθόρμητα τη σπίθα του παιδιού μέσα σας. Του παιδιού που ακόμα πιστεύει, ονειρεύεται, πλάθει την αλήθεια του.

Αυτό το παιδί μπορεί να σας φέρει σε επαφή με την Ψυχή. Μην μπείτε στο ρόλο του ενήλικα, να κρίνετε και να μειώσετε αυτό που δημιουργήσατε, ώστε να καλύψετε τη ντροπή σας για αυτό.

Όχι, δεν είναι ντροπή να δημιουργείς. Ντροπή είναι να ξεθωριάζει από τη ματιά σου η στάλα του Φωτός, αυτή η στάλα του Φωτός που έχεις μέσα σου. Όταν αυτή η στάλα αναδυθεί ξανά, μην την κρύψεις, μη τη φυλακίσεις, μη τη στρέψεις έξω από εσένα. Ρίξε την μέσα σου, ρίξε την στην αμφιβολία, στην απάρνηση, στα όρια που σου έβαλες, και άφησέ την να σε κάνει ολάκερο Φως.

Ένας ορυκτός συνεργάτης για αυτή τη διαδικασία είναι ο Αυτοκρατορικός Χρυσός Χαλαζίας.

Είναι ένα ευγενές και υποστηρικτικό ορυκτό. Επιλέγει με σοφία πού χρειάζεται να τονωθεί το σύστημα και το τροφοδοτεί. Αναπτερώνει τα ταλέντα μας και τις ιδιαίτερες δεξιότητές μας, καθώς μας βοηθά να συνδεθούμε με τα δικά μας δίκτυα ανατροφοδότησης, με τα οποία δε σχετιζόμασταν. Αποδυναμώνει το φόβο, τη ντροπή, την ανασφάλεια, ακόμα και το βαθύ συναίσθμα της ενοχής, που κάνει το άτομο να νιώθει άσχημα ακόμα και που υπάρχει.

Όταν αυτό το συναίσθημα αρχίζει να χάνεται σταδιακά κάτω από την επιρροή του Αυτοκρατορικού Χρυσού Χαλαζία, το άτομο αισθάνεται επιτέλους πως έχει το δικαίωμα να λάβει. Βοηθά να δούμε την ολιστική εικόνα της ύπαρξής μας και όχι τις σποραδικές εικόνες που έχουμε για τον εαυτό μας. Κεντράρει, εξισορροπεί και θρέφει το Κέντρο Ηλιακού Πλέγματος και της Καρδιάς, δίνοντας τελικά μία νέα διάσταση σε αυτή την ένωση, όπου το αρσενικό Ηλιακό Πλέγμα και το θηλυκό Καρδιά, η δύναμη και η αγάπη, συνδέονται αρμονικά σε έναν ιερό γάμο. Τονώνει το νοητικό επίπεδο και το συνδέει με το πνευματικό πεδίο, προσφέροντας έτσι πνευματική ανάπτυξη, διαύγεια και αφούγκρασμα σκοπού.

Φέρνει την επίγνωση πως μπορούμε να γίνουμε δημιουργοί της ζωής μας, φέρνει χαρά, αισιοδοξία και μία εσωτερική λάμψη, που ακτινοβολεί αβίαστα.

Αφήστε σχόλιο