Γράφει η Shakila Ιωάννα Μπράτη

Η σκέψη είναι η ύψιστη μορφή εκδήλωσης της ανώτερης ενέργειας. Ο ανώτερος νους είναι αυτός που μπορεί να συλλάβει τις ανώτερες ιδέες, οι οποίες πάλλονται στον ωκεανό του Σύμπαντος. Εκεί, ακόμα, εμπεριέχονται οι νέες ιδέες, οι καινοτόμες συλλήψεις, τα υψηλά νοήματα. Η σκέψη όμως δεν έχει μόνο αυτή την όψη: καθώς εκφράζεται διαμέσου του νου, μπορεί να εμποτιστεί με αρνητικές σκέψεις και έτσι να επηρεάσει την ποιότητα και τη συχνότητα. Η σκέψη έχει υφή, βαρύτητα, χρώμα και εξαπλώνεται στον γύρω χώρο μας, ενεργειακό και φυσικό, όπως και τα συναισθήματα. Οι σκέψεις αποτυπώνται γύρω μας, στο αυρικό μας πεδίο  και στον περιβάλλοντα χώρο μας, δημιουργώντας αντίστοιχες συνθήκες, που επηρεάζουν δυναμικά εμάς και τους γύρω μας.

Οι σκέψεις δομούν σκεπτομορφές και, όσο πιο επαναλαμβανόμενες και ισχυρές είναι, τόσο πιο έντονα επηρεάζουν, παρασύροντας στη δόνησή τους τις εξωτερικές συνθήκες και, αντίστοιχα, τον εσωτερικό μας κραδασμό. Αν οι σκέψεις βαπτιστούν σε αρνητικά συναισθήματα, γίνονται ακόμα πιο δύσκαμπτες και κοφτερές, με απρόβλεπτες εκρήξεις συναισθήματος: είναι αυτό που ονομάζω πολύ συχνά «αφυδατωμένος θυμός», εννοώντας πως η φωτιά του συναισθήματος έχει αφυδατώσει την αντίληψη και η αναθυμίαση αυτής της φωτιάς κατακλύζει το νου, τον θολώνει, δημιουργώντας οργή.

Οι σκέψεις που συσσωρεύονται μέσα μας σταδιακά πολώνουν τα πάντα σε αυτό το δυναμικό. Έτσι, ως μαγνήτης, ελκύουμε αντίστοιχες ποιότητες σκέψης από τον αντίστοιχο ενεργειακά περιβάλλοντα χώρο που συνυπάρχει με τον δικό μας. Καθώς ο κόσμος πλάθεται με διαφόρων ειδών ενέργειες, συναντιόμαστε, ενεργειακά και φυσικά, με αυτές που έχουμε καλέσει. Ίσως δεν αντιλαμβανόμαστε τη δυναμική που υπάρχει στη σκέψη, αλλά στοχαστείτε αυτό: αν σκέπτεσθε το κακό του άλλου, έχετε ήδη, με κάποιο τρόπο, συμβάλλει στην ομαδική σκεπτομορφή της βίας. Έτσι, άθελά σας συνδέεστε με ένα τεράστιο κύμα αρνητικής ενέργειας, που θα επηρεάσει τη ζωή σας.

Οι σκεπτομορφές που μορφοποιούνται από πολλούς νόες, αποκτούν τεράστιο δυναμικό και, ακόμα, μπορούν να αποκτήσουν δική τους υπόσταση, σταδιακά τόσο ισχυρή, ώστε να απαιτούν να τραφούν, δημιουργώντας καταστάσεις για να πάρουν την ενέργεια που έχουν ανάγκη – μέσα από τη σύγχιση, την ψευδαίσθηση και τον αποπροσανατολισμό του ατόμου που επηρεάζουν. Έχουν όμως τη δυνατότητα να επηρεάσουν, όχι μόνο ατομικά, αλλά και κοινωνικά, ολόκληρες ομάδες ατόμων, δημιουργώντας σε ομαδικό επίπεδο πεποιθήσεις και αντιλήψεις, που οδηγούν πάντα σε λανθασμένες απόψεις, με δυσάρεστα αποτελέσματα.

Πολύ συχνά, μέσα από αυτές τις επιρροές, ζούμε σε πλάνη νομίζοντας ότι βιώνουμε την αλήθεια. Έτσι, αντιλαμβανόμαστε, επιλέγουμε και πράττουμε με σαθρό τρόπο. Όμως, οι σκεπτομορφές δεν είναι πάντα αρνητικές. Υπάρχει η ανώτερη σκέψη, η δημιουργική σκέψη, η υπερσυνείδητη σκέψη. Η αγνότητα των σκέψεν μπορεί να μας εξυψώσει σε υψηλότερες δονήσεις, συσχετίζοντάς μας με αυτές, δίνοντάς μας έτσι τη δυνατότητα να πλάσουμε ένα άλλο πεδίο μέσα μας. Χρειάζεται να πάρουμε την ευθύνη για τις σκέψεις που έχουμε, να αντιληφθούμε πόσο δυναμικά μπορούν να επηρεάσουν όχι μόνο τη ζωή μας, αλλά και τη ζωή του διπλανού μας, ακόμη και όλου του πλανήτη.

Η ενέργεια πλάθει ύλη και, όσο αφήνουμε να εκπορεύονται από εμάς ακατέργαστα υλικά, συμβάλλουμε στη γενική τοξίνωση του περιβάλλοντος. Ας δουλέψουμε συνειδητά για να εκλεπτύνουμε την «άυλη» ύλη που παράγουμε, είτε νοητικά, είτε συγκηνισιακά και ας γίνουμε έμπρακτα ένα όργανο στην ορχήστρα του Φωτός.

Αυτή την εποχή, όπου η βία δρα ανεξέλεγκτα καλωπισμένη με «έξυπνες» φορεσιές για να μας παραπλανήσει, ας παράγουμε σκέψεις αγάπης και ουσιαστικής ομόνοιας. Ας μη μιλάμε τόσο, δεν είναι τόσο αναγκαίες οι λέξεις, όσο το να σκεπτόμαστε και να πράττουμε με φωτεινότητα. Ας χειριστούμε τα ταλέντα μας ως εργαλεία που παράγουν εξειδικευμένες ταλαντώσεις. Αν είμαστε μουσικοί ή ζωγράφοι, ας κουρδίσουμε τις χορδές μας ή τα πινέλα μας στο ρυθμό του Σύμπαντος ή, όποιο ταλέντο και αν έχουμε, ας το βάλουμε στην υπηρεσία του Φωτός. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αυτό θα επηρεάσει μαζικά την ενέργεια. Το μεγαλύτερο όμως ταλέντο όλων είναι να παραμείνουμε άνθρωποι και να κατανοήσουμε ότι το υλικό των σκέψεών μας αποτελεί δομικό υλικό στη δημιουργία του κόσμου.

Ας κρατήσουμε τις σκέψεις μας αταλάντευτες από τις χαμηλότερες συχνότητες. Έτσι, θα μπορέσουμε να διαπεράσουμε το χάος και να συμβάλλουμε ειλικρινά και ολιστικά στη γέννηση του όμορφου.

Αφήστε σχόλιο