Η διάκριση είναι ένα σημαντικό στοιχείο για να πορευτούμε αλώβητοι από την πλάνη των αρνητικών συναισθημάτων, σκέψεων και πράξεων. Ο κατώτερος νους, που είναι αυτός που συσχετίζεται με την καθημερινότητά μας, μπορεί εύκολα να παγιδευτεί σε λανθασμένες αντιλήψεις, αντιθέσεις, παράλογες σκέψεις και σενάρια. Γενικά να παράγει σύγχιση που μας απομακρύνει από το μονοπάτι μας. Όσο κι αν θεωρούμε ότι το χειριζόμαστε, εύκολα παρασυρόμαστε στα σκοτεινά νερά της νοητικής παραζάλης.

Σημαντικά στοιχεία για τη διάκριση είναι ένας διαυγής νους, όπως και η εκλέπτυνση του αστρικού σώματος. Με απλά λόγια, είναι σημαντικό να αντιληφθούμε τι είδους σκέψεις και τι συναισθήματα επιτρέπουμε να δονούνται μέσα μας, καθώς αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα γίνονται εύκολα ο φορέας πρόσβασης για αρνητικές ενέργειες. Βασικό στοιχείο είναι η ορθή κρίση.

Πώς όμως μπορούμε να το επιτύχουμε αυτό;

Αποφορτίζοντας πρώτα τον νου από τις χιλιάδες ενέργειες που τον επηρεάζουν καθημερινά, από τις άπειρες εικόνες που περνούν μέσα μας, συνειδητά ή ασυνείδητα, ποικίλα μηνύματα αμφιλεγόμενου χαρακτήρα, όπως και συναισθήματα βαριάς προέλευσης. Το κουτσομπολιό και η κατηγόρια, έχουν γίνει καθημερινός τρόπος επικοινωνίας. Έτσι, όμως, συντονίζεται το συγκινησιακό μας πεδίο σε χαμηλής ποιότητας ενέργειες. Αυτό παράγει συμπεριφορές που δημιουργούν ακόμα μεγαλύτερη παραζάλη, οθώντας μας όλο και πιο πολύ στην πλάνη και την ψευδαίσθηση. Έτσι, η πραγματική εικόνα γίνεται όλο και πιο δυσδιάκριτη.

Μην υποκύπτετε στη μηχανιστική επικοινωνία της φθοράς. Βρείτε ανθρώπους με ποιότητες αντάξιες των ιδανικών σας. Έτσι θα δημιουργήσετε σωστές ανθρώπινες σχέσεις. Επιτρέπετε στον εαυτό σας να μπαίνετε σε νοητική και συναισθηματική σιγή. Έτσι, θα αποφορτίζεστε από τη συναισθηματική βαβούρα και τη νοητική σύγχιση. Αυτό σταδιακά θα ανεβάσει το επίπεδό σας, επιτρέποντας να δείτε μέσα από ένα σωστό πρίσμα τις καταστάσεις και τα γεγονότα. Αναπτύξτε τον παρατηρητή μέσα σας: αυτό θα σας δώσει αυτοέλεγχο και βαθύτερη  οξυδέρκεια, είτε νοητική, είτε συναισθηματική. Έτσι, δεν ανθίζει μόνο η διάκριση, αλλά και όλο το ενεργειακό μας πεδίο. Αγγίζουμε την ουσία των πραγμάτων και όχι το περίβλημα και γινόμαστε συνδημιουργοί στην πορεία της εσωτερικής μας ανάτασης.

Ένα ορυκτό που βοηθά στην ανάπτυξη της διάκρισης είναι το λευκό Ζαφείρι. Το λευκό Ζαφείρι προσφέρει διαύγεια και διάκριση στο νου, τον βοηθά να απεγκλωβιστεί από συσσωρευμένο υλικό που δεν είναι δικό του, αυξάνει τη συνειδητότητα και μας συνδέει με την ανώτερη όψη μας. Ξυπνά την εσωτερική αλήθεια και μας φορτίζει με πνευματική ενέργεια. Κάνει ξεκάθαρη την κατεύθυνσή μας σε διάφορους τομείς και επίπεδα και έχει ένα μοναδικό τρόπο να μας βοηθήσει να ξεγλυστρίσουμε από τις ψευδαισθήσεις, όπου μπορεί να έχουμε παγιδευτεί. Τονώνει το Τρίτο Μάτι και αυτό βοηθά να εξαπλωθεί η ενεργειακή μας ματιά, να δούμε πέρα από τα λόγια, την ουσία του ατόμου, να αισθανθούμε πέρα από τη φαινομενική εικόνα την αλήθεια. Όλα αποκτούν μια τρισδιάστατη εικόνα που μας επιτρέπει να δούμε αυτό που φαίνεται στην επιφάνεια, την επιθυμία πίσω από αυτό που φαίνεται ή που νομίζει όποιος μας τη δείχνει και τον πυρήνα την τροφοδοσίας – εκκίνησης της όλης διαδικασίας.

Η ενέργεια του λευκού Ζαφειριού δεν μπορεί να σταματήσει στο φαινομενικό και ούτε να επηρεαστεί από τη γλαφυρή ύλη της ψευδαίσθησης: η αλήθεια και η υψηλή σύνδεση είναι τα μόνα που δονούνται στην ενέργειά του.

Αφήστε σχόλιο