1 Shares

Το Healing Stick είναι ένα ιερό μαγικό εργαλείο, το οποίο μπορεί να διαπεράσει τα πέπλα όλων των διαστάσεων και των επιπέδων. Έτσι, η μαγική του χρήση, όπως και η θεραπευτική ενώνονται. Αίτιο και αποτέλεσμα μπορούν ταυτόχρονα να θεραπευτούν, καθώς το hs έχει την ίδια διεισδυτική δύναμη και στα δύο.

Το healing stick είναι ένα πολύ δυνατό εργαλείο, που συγκεντρώνει την ενέργεια και συγκεκριμένα στην μπίλια που είναι η yin όψη του. Σε αυτή συσσωρεύονται οι συμπαντικές πληροφορίες, αλλά και οι συμπαντικές ενέργειες. Το εμπρός μέρος του ραβδιού, το οποίο είναι συνήθως ένας κρύσταλλος χαλαζίας με αιχμή, είναι η yang όψη του. Από αυτό το σημείο εκδηλώνεται η ενέργεια στοχευμένα προς τα εκεί που θέλουμε να την κατευθύνουμε. Είναι ο εκφραστής της ενέργειας της οποιασδήποτε μορφής πληροφορίας που έχει ήδη αποτυπώσει η κρυστάλλινη σφαίρα στο πίσω μέρος του ραβδιού. Είναι η εκδήλωση, η κίνηση, η δράση προς τα έξω. Η μπίλια είναι το “γνωρίζω” και η αιχμή το “πράττω”. Είναι το εσωτερικό και το εξωτερικό. Η μπίλια είναι το θηλυκό και η μήτρα, που κυοφορεί ολόκληρους γαλαξίες, ενώ η αιχμή είναι η αρσενική αρχή που θα κάνει την υλοποίηση.

Το σώμα του healing stick, έχει συνήθως πάνω του ορυκτά που αντιπροσωπεύουν τα ενεργειακά κέντρα, αλλά ταυτόχρονα συνδέεται επίσης και με τα στοιχεία: Αέρας, Φωτιά, Γη, Νερό και Αιθέρας. Το σώμα του healing stick είναι αυτό που θα ισορροπήσει το yin (μπίλια) και yang (αιχμή). Συμβολίζει το Ταό, που σημαίνει δρόμος ή λόγος. Το Taό, δε διαχωρίζει το yin και το yang, αλλά τα συνδέει μέσα του με αρμονία.

Έτσι ακριβώς μετουσιώνει μέσα του αυτές τις αντιθέσεις ενέργειας και το σώμα του healing stick. Η μετουσιωμένη ενέργεια από τις τρεις όψεις του healing stick, έχει αλχημιστεί μέσω της μπίλιας, που όπως είναι πια ξεκάθαρο είναι η θηλυκή αρχή, που κυοφορεί το ίδιο το σύμπαν. Το σώμα του healing stick, που είναι το Tao, είναι αυτό που αλχημίζει μέσα του το αρσενικό και το θηλυκό, το συμπαντικό πεδίο και το γήινο, το πάνω και το κάτω, δίνοντας μέσα του εξισορρόπηση σε όλα αυτά. Και η αιχμή είναι η αρσενική αρχή, η οποία εκδηλώνει, και από την εκδήλωση αυτή όλα επιστρέφουν ξανά στη μήτρα, γιατί όπως σε όλο το σύμπαν, έτσι και η ενέργεια του healing stick κινείται σε κυκλική κίνηση. Όπως είπε και ο Ηράκλειτος “Τα πάντα ρει και ουδέν μένει”. Όσο το μελετάμε θα βλέπουμε ότι είναι ένα υπόδειγμα αυτής της ισορροπίας. Είναι ένας συμπαντικός μετασχηματιστής, που όλες οι αντιθέσεις μέσα του ξαποσταίνουν.

Το healing stick είναι ένα εργαλείο το οποίο θα μεταφέρει σε μία άλαλη γλώσσα απίστευτες πληροφορίες στο δικό μας επίπεδο. Ως ένα ισχυρό εργαλείο φωτός, θα γειώσει άμεσα όποια ενέργεια του ζητήσουμε χωρίς δισταγμό. Για αυτό είναι απαραίτητο να έχουμε εγκαθιδρύσει μια ισχυρή και ταυτόχρονα αιθέρια σύνδεση μαζί του. Χρειάζεται να αναγνωρίζουμε τη δόνησή του ευδιάκριτα στο ενεργειακό πεδίο, όπως και όλες τις μικρές εναλλαγές πάνω στην κύρια δόνησή του, διότι δια μέσου αυτών θα αποκρυπτογραφήσουμε τον ενεργειακό χάρτη του ατόμου πάνω στο οποίο εργαζόμαστε.

Οι διάφορες ποιότητες στην ενεργειακή του χροιά είναι ο μίτος της Αριάδνης στα μυστικά περάσματα του χάρτη, που είναι γραμμένος με σύμβολα μιας άγνωστης ενεργειακής γλώσσας. Κατανοούμε τώρα λοιπόν πόσο σημαντικό είναι εντέλει να αναπτύξουμε τις λεπτοφυείς αισθήσεις μας για να μπορέσουμε να συλλάβουμε μέσα από τον παλμό του healing stick τι συμβαίνει στο φυσικό σώμα ή στην ενέργεια ενός ανθρώπου, ή ακόμα και ενός χώρου. Το healing stick είναι το lingam και το yoni μαζί σε κοσμική ένωση. Η θηλυκή του όψη, η μήτρα, είναι η δημιουργός και δίνει ζωή στα πάντα, αναπνέει στον ίδιο ρυθμό με την ανάσα του σύμπαντος. Η αρσενική όψη είναι αυτός που διεκδικεί εξωτερικά δίνοντας έτσι χώρο καθάριο και προστατευμένο για το θηλυκό.

Ξέρουμε ότι οποιαδήποτε πάθηση ξεκινά από κάποια δυσαρμονία στα ενεργειακά κέντρα ή σε κάποια άλλη μορφή ενεργειακής ανατομίας που μας συμπληρώνει ενεργειακά, όπως οι μεσημβρινοί. Αφήνοντας το healing stick δια μέσου της αιχμής του να εκδηλώσει την ενέργειά του σε ένα ενεργειακό κέντρο ή σε ένα βελονιστικό σημείο, η μπίλια γεννά μέσα από την αιχμή ό,τι έχει μετασχηματίσει από τη συμπαντική ενέργεια σε κατάλληλα απορροφήσιμο υλικό για το δέκτη. Στη συνέχεια το σώμα, έχοντας ήδη ερεθιστεί από την ενέργεια, προσθέτει τις ενέργειες των chakra και των 5 στοιχείων, τα οποία είναι πολύ σημαντικό να είναι σε ισορροπία για να έχουμε θεραπεία σε αυτή τη διάσταση.

Όλος αυτός ο συνδυασμός κινητοποιεί το βασικότερο στοιχείο, που είναι η ψυχική ωριμότητα του ατόμου απέναντι στην αντίληψη της υγείας του. Μπορεί να φαίνεται μία χρονοβόρα διαδικασία, αλλά το healing stick λειτουργεί σε άλλες ταχύτητες που ο ανθρώπινος νους αδυνατεί να κατανοήσει. Τα ορυκτά, σύμφωνα με την Alice Bailey, ως βασικό στοιχείο ανήκουν στο πυρ (αν και υπάρχουν διαχωρισμοί τους σε όλα τα στοιχεία), για αυτό δρουν τόσο άμεσα μεταμορφωτικά. Και εδώ, ακόμα μία φορά ο Ηράκλειτος έχει να μας δώσει μια πληροφορία που μας οδηγεί σε βαθύτερη κατανόηση πάνω σε αυτό με τη ρήση του “Τα πάντα μεταβάλλονται με τη φωτιά και γίνονται με αραίωση και πύκνωση”.

Έχοντας εργαστεί 25 χρόνια ως θεραπεύτρια έχω συνειδητοποιήσει ότι κάποιοι συγκεκριμένοι μεσημβρινοί ενώνονται με συγκεκριμένα ενεργεικά κέντρα. Θα σας παρουσιάσω στη συνέχεια αυτού του κειμένο, μέσα από ένα παράδειγμα, το πώς ο μεσημβρινός του ήπατος και το ενεργειακό κέντρο τρίτυ ματιού ενώνονται, αλληλοεπηρεάζονται και τελικά έχουν ανάγκη την συνεργασία και τη στήριξη το ένα του άλλου για να επέλθει ισορροπία, αρμονία και υγεία σε όλο το σύστημα. Θα δούμε ότι η μαγεία χρειάζεται να μπει στην καθημερινότητα για να βιώνεται ολιστική υγεία. Ο άνθρωπος είναι ένα μαγικό πλάσμα, είναι ένα κομμάτι του σύμπαντος και όσο ξεχνά πως η μαγεία είναι ο τρόπος που τελικά μπορεί να τον θεραπεύσει τόσο η δυσαρμονία πετρώνει στο φυσικό του σώμα δημιουργώντας ανυπέρβλητα προβλήματα σε αυτό.

ΕΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ – ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΞΥΛΟΥ

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΡΙΤΟΥ ΜΑΤΙΟΥ – ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟΣ ΗΠΑΤΟΣ

Το Τρίτο Μάτι είναι η εσωτερική σας όραση. Είναι μία πύλη που βοηθά να διαπεράσετε τα εσωτερικά πέπλα, ώστε να δείτε τα πράγματα μέσα από τη συνειδητότητά σας. Ταυτόχρονα διευρύνει τους ορίζοντες, βοηθώντας να δείτε διαμέσου της διόρασης, κόσμους σε άλλα επίπεδα και διαστάσεις. Το Τρίτο Μάτι είναι ο μέγας οραματιστής. Εδώ βρίσκεται ένα από τα βασικά σημεία σύνδεσης με το ήπαρ, το οποίο είναι το όργανο που στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική, πλάθει το όραμα και το σχεδιασμό αυτού. Όταν το όραμα μπλοκάρει, και τα δύο παρουσιάζουν πρόβλημα. Στο ήπαρ εμφανίζεται θυμός, καθώς όταν δεν υπάρχει όραμα, δεν υφίσταται χώρος για ουσιαστική εξέλιξη. Το ήπαρ, που είναι ο στρατηγός στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική, χάνει την αξιοπρέπειά του. Αυτό τον οδηγεί, εκτός από το θυμό, σε αυταρχισμό, ακαμψία σκέψης και γενικά σε καταστάσεις εκτός ελέγχου, ενώ στο Τρίτο Μάτι μπορεί σε αυτή την περίπτωση να παρουσιαστούν έντονες εμμονές, ψευδαισθήσεις που το καθοδηγούν στη δημιουργία υπερβολικών σεναρίων, έως και τρέλας. Παρουσιάζονται αυταπάτες, εφόσον καταπνίγεται ο οραματιστής και η ανάγκη κατανόησης της αλήθειας που αντιπροσωπεύει στο σύστημά σας.

Τόσο το Τρίτο Μάτι όσο και το ήπαρ εκφράζονται διαμέσου των ματιών, γιατί έχουν να κάνουν με την αλήθεια της καθαρής όρασης που εμποτίζει τη ματιά, είτε εσωτερικά, είτε εξωτερικά, με εντιμότητα.

Περίδοτο:

• Καθαρίζει το συσσωρευμένο θυμό.
• Μαλακώνει τη σκληρότητα σε συναισθήματα ζήλιας και οργής.
• Θρέφει και ηρεμεί σε όλα τα επίπεδα.
• Βοηθά στη γείωση του υψηλού οράματος σε πρακτικό επίπεδο.
• Επιτρέπει στο άτομο να τραφεί από συμπαντικές ενέργειες αλλά και από τις σχέσεις με άλλους ανθρώπους.
• Αναπτύσσει την αίσθηση της πληρότητας και της αφθονίας, στηρίζοντας την ανάπτυξη του αισθήματος ευγνωμοσύνης.

Διαμάντι Χέργκιμερ:

• Γειώνει και διαχέει το Φως σε όλα τα επίπεδα και όλες τις διαστάσεις.
• Μπορεί να τοποθετηθεί σε όλα τα ενεργειακά κέντρα και τους μεσημβρινούς και να τονώσει την ενέργειά τους.
• Βοηθά την ανεμπόδιστη και άμεση ροή του Qi.
• Ξυπνά το όραμα της ψυχής και την αναζήτηση του Φωτός.
• Γενικά τονωτικό και αναζωογονητικό ορυκτό σε όλες τις διαστάσεις.

Άρχισα να δουλεύω με το ήπαρ καθώς είμαι ένας άνθρωπος που έχει μεγάλη ανάγκη για όραμα. Το στοιχείο του ξύλου και το τρίτο μάτι βρέθηκαν σε υπερβολή. Ξεκίνησα να πειραματίζομαι με κάποιες από αυτές τις τεχνικές, που στην πραγματικότητα έγιναν αργότερα μία έμπνευση. Έτσι λοιπόν έψαχνα τρόπους να το ισορροπήσω. Το ήπαρ και το τρίτο μάτι έχουν ανάγκη για τελετουργία, ρυθμό και ισορροπία για να έχουν αρμονία. Έτσι φροντίζω να παίρνω ένα τελετουργικό λουτρό με βρασμένα πράσινα βότανα για το ήπαρ και βάμμα αμέθυστου για το τρίτο μάτι. Αυτό το τελετουργικό λουτρό λοιπόν ήδη βοηθά το ενεργειακό μου σύστημα να μεταβεί σε μια άλλη ψυχική διαδικασία, όπου η θεραπεία μπορεί να γίνει πιο βαθιά. Φροντίζω ο χώρος μου να είναι εξαγνισμένος, να δημιουργώ προστατευτικό πεδίο με κρυστάλλους χαλαζίες και να δουλεύω μέσα σε αυτό. Μετά την τεχνική φροντίζω να μένω ήσυχα και να καταναλώνω βάμμα ή τσάι από ταραξάκο γαιδουράγκαθο και τσουκνίδα που ευεργετεί το συκώτι σε συνδυασμό με βάμμα (mother tincture) αμέθυστου, σουγκιλίτη, κυανίτη. Στα 25 χρόνια εμπειρίας έχω διαπιστώσει ότι το Mother tincture διεισδύει σε όλα τα πεδία δίνοντας άμεση μετατροπή.

Άσκηση 1η με το Healing Stick

Κρατάτε το healing stick κάθετα πάνω στο σώμα και περνάτε όλο το μεσημβρινό του ήπατος από το σημείο 1 έως το τελευταίο του σημείο ήπαρ 14. Μπορείτε να οραματίζεστε πράσινο χρώμα να βγαίνει από την αιχμή του healing stick. Το ήπρα ανήκει στο στοιχείο του ξύλου. Έτσι λοιπόν το χρώμα που τον βοηθά να εναρμονιστεί είναι το πράσινο.

Άσκηση 2η

τοποθετείτε από ένα μικρό ορυκτό περίδοτο στα μάτια και ένα μεγαλύτερο στο συκώτι, όπως και ένα διαμάντι Χερκιμερ στο τρίτο μάτι. Περνάτε το μεσημβρινό με το healing stick όπως στην πρώτη τεχνική. Αν νιώσετε ότι χρειάζονται θρέψη τα φυσικά μάτια και το τρίτο μάτι, γυρίζετε το hs δεξόστροφα πάνω από τα ορυκτά, ώστε να τα τονώσετε. Ενώ, αν θέλετε να τα αποφορτίσετε θα γυρίζετε το hs αριστερόστροφα. Το ήπαρ συνήθως πάσχει από υπερβολή, οπότε φροντίσετ να αποφορτίσετε την περίσσιεα ενέργεια. Αν έχετε εντοπίσει υπερβολή, ξεκινήστε πρώτα από την αποφόρτιση και μετά συνεχίστε με την ενεργοποίηση.

Άσκηση 3η

Εφόσον καθαρίσετε το μεσημβρινό με ροές γρήγορες οραματιζόμενοι κίτρινο λευκό φως, επιλέξτε με το εκκρεμές σας ποια από τα 14 βελονιστικά σημεία του μεσημβρινού θέλετε να τονώσετε, και στείλτε εκεί ενέργεια κρατώντας για λίγα λεπτά την αιχμήτ ου hs πάνω από το σημείο.

Άκσηση 4η Διαλογισμός ενεργοποίησης του τρίτου ματιού με το Healing Stick

Oραματιστείτε το σύμπαν, αυτόν τον άπλετο γαλαξιακό χώρο, σταθεροποιώντας αυτήν τη εικόνα στο νου σας, κρατήστε οριζόντια το hs με την αιχμή του στραμμένη στο τρίτο σας μάτι για λίγα λεπτά, λίγα εκατοστά πάνω από αυτό. Νιώστε την ενέργεια του να εισχωρεί εσωτερικά στο τρίτο μάτι και να το τονώνει μέχρι τον πυρήνα του. Οραματιστείτε να εξαπλώνεστε στο σύμπαν, να λιώνετε μέσα σε αυτό και να γίνεστε ένα με όλες τις πληροφορίες και τις γνώσεις που κρατά. Κατεβάστε το hs, πάρτε μερικές βαθιές αναπνοές και σιγά σιγά επιστρέψτε στην αίσθηση του φυσικού χώρου γύρω σας.

Θεραπευτικός οραματισμός για το ήπαρ

Καθίστε άνετα σε ένα ήσυχο χώρο και κρατήστε την αιχμή του hs προς το συκώτι σας. Μπορεί το χέρι που κρατά το Hs να ακουμπά στο πόδι σας, ώστε να αισθάνεστε χαλαροί. Οραματιστείτε ένα ήσυχο πράσινο δάσος. Νιώστε ότι προχωράτε σε αυτό χαλαρά θαυμάζοντας την πλούσια βλάστηση. Αν ξέρετε από ΠΚΙ , ώστε μπορείτε να κάνετε διάγνωση για να βρείτε αν το συκώτι σας βρίσκεται σε υπερβοηλή ή ανεπάρκεια, συνεχίστε τη διαδικασία του οραματισμού με τον εξής τρόπο. Στην ΠΚΙ η μάνα του ξύλου είναι το νερό. Αν λοιπόν το συκωτι θέλει θρέψη, οραματιστείτε παράλληλα με το μονοπάτι που περπατάτε στο δάσος, ένα ποτάμι με γλυκιά ροή να τρέχει δίπλα σας. Σε περίπτωση που το ξύλο βρίσκεται σε υπερβολή, οραματιστείτε μια γαλήνια φωτιά μέσα στο δάσος, η οποία θα καταναλώσει το ξύλο, εφόσον η φωτιά είναι το παιδί του ξύλου.

Μαγική χρήση

Το αρχέτυπο του οραματιστή έχει άμεση σχέση με το τρίτο μάτι, αλλά και με το ήπαρ, οπότε μπορείτε να σκεφτείτε ένα όραμα που θέλετε να γειώσετε. Όταν το βρείτε και είστε σίγουροι για αυτό αλείψτε αν θέλετε όλο το Healing stick σας με ένα αιθέριο έλαιο που ανταποκρίνεται στη δόνηση αυτού που θέλετε να καλέσετε. Αν για παράδειγμα, οι ανάγκη σας είναι μεγαλύτερη πνευματική ανάπτυξη μπορείτε να το αλείψετε με μία -2 σταγόνες από βιολογικό αιθέριο έλαιο σανδαλόξυλου. Δείτε το όραμα μπροστά σας ξεκάθαρα, σηκώστε το Hs σας και σημαδέψτε προς αυτό στέλνοντας μια ισχυρή μπλε λευκή ακτίνα φωτός. Βιώστε όσο το δυνατόν πιο πολύ την ενεργοποίηση του οράματος.

Δείτε το να δυναμοποιείται και να γειώνεται στη ζωή σας. Κρατήστε όσο μπορείτε πιο σταθερά την εικόνα και στη συνέχεια κατεβάστε το hs και χαλαρώστε. Αν θέλετε, μπορείτε να επαναλαμβάνετε αυτή την τεχνική καθημερινά για 21 μέρες, νιώθοντας την υλοποίηση του οράματός σας να ενσταλάζεται στη ζωή σας.

Αποσπάσματα από ένα βιβλίο υπό έκδοση Crystal Acupuncture

Αφήστε σχόλιο