29 Shares

Αυτή η Πανσέληνος τραγουδά μεθυστικά και ανακαλεί όλα αυτά που έχουμε αποσιωπήσει, ακόμα και από τον εαυτό μας.

Ξυπνά φαντάσματα του παρελθόντος, όλα αυτά που ξορκίσαμε μακριά. Όμως εδώ, σε αυτή την Πανσέληνο, συντροφιά με τον ανάδρομο Ερμή, θα σου επιβάλει να στοχαστείς, συνειδητά ή ασυνείδητα, πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα, όπου μέσα σου θα περάσει όλη αυτή η πορεία από το θάνατο στην ανάσταση.

Τέλος, είναι ένα Μπλε Φεγγάρι, που ονομάζεται έτσι γιατί είναι η δεύτερη Πανσέληνος στον ίδιο μήνα. Το συγκεκριμένο όμως Μπλε Φεγγάρι, με το ημερολόγιο του παλαιού αγρότη, ονομάζεται “το Φεγγάρι του Σκώληκα”, επειδή το Μάρτιο λέγεται πως οι σκώληκες βγαίνουν στην επιφάνεια της γης.

Όπως και να το δούμε, λοιπόν, υπάρχει μία τάση για να ανέβουν καταστάσεις, ενέργειες ή ακόμα και πλάσματα της γης, στην επιφάνεια.

Ένα δύσκολο Φεγγάρι, όπου θα χρειαστεί να αποφασίσουμε τι θα κρατήσουμε και τι θα αφήσουμε. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, οι σχέσεις θα ταλανιστούν, καθώς η Πανσέληνος αυτή είναι στο ζώδιο του Ζυγού και αποζητά την αρμονία. Εδώ όμως, η αρμονία θα επικυρωθεί με την προσωπική αλήθεια του κάθε ατόμου. Δε θα χωρά κανένας συμβιβασμός σε αυτήν την πορεία.

Ερωτήσεις θα αναδυθούν, όπως “ποιος είμαι τελικά;”, “ορίζω τον εαυτό μου από τη γνώμη των άλλων, από τα όνειρα που είχα ως έφηβος και ακόμα παλεύω, από τον τραπεζικό μου λογαριασμό, από την καινούργια μου τσάντα, από αυτά που μου λένε οι άλλοι;”. Οι απαντήσεις θα σου δείξουν πώς γαλούχησες τον εαυτό σου.

Αυτή η Σελήνη καλείται να σου επισημάνει τις ήττες, αλλά και τις νίκες που κατάφερες, ως ένα μοναδικό πλάσμα. Καλείσαι και εσύ να δεις, είτε έτσι, είτε αλλιώς, πώς χρησιμοποίησες το υλικό με το οποίο σε τροφοδότησαν. Τι έκρυψες; Και δεν εννοώ μόνο την ήττα, μπορεί να απέκρυψες και μία νίκη, ακόμα και από εσένα τον ίδιο, καθώς ίσως δεν τη σεβάστηκες και δεν την τίμησες. Όλα θα φανερωθούν.

Οι σχέσεις έχουν την τιμητική τους σε αυτήν την Πανσέληνο, καθώς ο τρόπος που εσύ βλέπεις τον εαυτό σου, αλλά και τους άλλους, είναι υλικό που εσύ ο ίδιος ασυνείδητα έχεις ορίσει από τα πρώτα σου βήματα, με κάθε εμπειρία που αποκτούσες. Αυτές οι εμπειρίες είναι που καθορίζουν τις αποφάσεις που πήρες στο παρελθόν, αλλά και τις αποφάσεις του σήμερα. Όλα θα μπουν κάτω από το μικροσκόπιο και θα ερωτηθείς από τον εαυτό σου για κάθε απόφαση που πήρες: γιατί το έκανες αυτό; Ποιο από όλα τα κομμάτια του εαυτού σου πήρε την απόφαση, με ποιο κριτήριο, με ποια δεδομένα;

Ερωτήσεις – απαντήσεις….και ξανά πάλι.

Το κλείστρο της παρατήρησης άνοιξε και καλεί τη διάκριση να επανεξετάσει το ποιοι είμαστε και το τι κάνουμε. Οι αντιφάσεις και οι αντιθέσεις μας με τον ίδιο τον εαυτό μας θα φανερωθούν, αλλά και με τις υπόλοιπες σχέσεις μας, καθώς οι συναναστροφές μας δε θα βολευτούν άλλο πια σε σαθρές δικαιολογίες. Η συσχέτιση του εαυτού με τους άλλους είναι ένα κομμάτι διαπραγμάτευσης τις επόμενες ημέρες. Θα υπάρξει έντονη ευαισθησία και αρκετή ένταση γενικά μέσα σε αυτή τη διαδικασία. Ο καθένας θα ζητά το δικό του ολόκληρο κομμάτι εαυτού και όχι το δανεικό μπάλωμα του άλλου.

Ότι επιβιώσει εν τέλει, θα αναδυθεί πιο αληθινό από ποτέ, πιο καθάριο και δυνατό. Τελειώνοντας αυτός ο κύκλος, θα νιώσουμε πιο λαμπεροί εσωτερικά, λες και περάσαμε ένα κοσμικό καθαρτήριο και τώρα, ευλογημένοι από το Φως, συνεχίζουμε την πορεία προς την εξέλιξή μας.

Πιο αληθινοί, πιο συνειδητοί για το ποιοι είμαστε και αυτά που θέλουμε στη ζωή μας.

Σνδεδεμένες αναρτήσεις

Αφήστε σχόλιο